Douglas Greer opereerde vanuit Austin, Texas maar heeft zich tegenwoordig gevestigd op het barrière-eiland voor de Texas Gulf Coast, Galveston Island. Even ter herinnering: zijn debuutalbum Just a Man stamt uit 2006 en stond twee maanden op #1 van de EAC (European Americana Chart). De opvolger Baja Louisiana uit 2016 prijkte destijds niet alleen op in de EAC maar ook in de bovenste regionen van de APD Global Radio Indicator Charts, Americana Radio Albums Chart en RMR Top 50 Country Album Chart.

Greer is een zeer intelligente tekstdichter dat werd ook opgemerkt door Alt Country NL. Hugo Vogel over Baja Louisiana “Er staan elf nummers waarin Greer aantoont een begaafd woordkunstenaar te zijn. Mooie teksten en in elk nummer wel een leuke vondst.”

Doordachte teksten met hier en daar soms een zekere vorm van ironie en/of sarcasme viel ook op bij muziekrecensent Peter Jacobs van Key and Chords “Baja Louisiana is een mooi verhalend album met veelzeggende, pakkende en sterke songs van een groot songschrijver.”

25 september 2020 komt Douglas Greer met zijn derde release van My Last Storm. Greer zet op dit album zijn traditie voort. Op elke track zet hij zijn persoonlijke stempel. Persoonlijke ervaring en meningen over het leven in zijn omgeving gaat hij niet uit de weg. Dat wordt meteen duidelijk in de roots-rocker My Bible and My Gun. Hierin spreekt hij zich uit over de Bijbelse verheerlijking over de Amerikaanse wapenwetgeving. “Everyone I know brings their gun to church”. In de country klassieker My Last Storm refereert hij naar de stormen die met enige regelmaat over zijn gebied raast. Greer houdt ervan verslag uit te brengen over alles wat er rondom hem en ons gebeurt in deze gekke tijden.

My Last Storm werd opgenomen in Mark Hallman Congress House Studio in Austin. De plaat is een gezamenlijk productie met Andre Moran. Op dit album horen we David Grissom en Bradley Kopp op elektrisch gitaren, Richard Bowden op viool, Mark Hallman op drums, bas, gitaar, accordeon, piano en  keyboards.