Meteen naar de inhoud

Dan Krikorian kondigt nieuwe single New England aan.

De uit Orange County, California afkomstige singer-songwriter Dan Krikorian blijft maar verassen met ingenieuze folk-pop albums. Kort even een opsomming van de titels daarvan “Oxford Street” (2007), “Colors And Chords” (2009), “Windsor Blue” (2011), “Bloom” (2013) en “Grandeur” uit 2019. De muziekstijl van Dan Krikorian laat zich het beste omschrijven als een filmische mix van poëzie, melodie en verhalende teksten die de luisteraar een stimulerende luisterervaring meegeven.

Al jaren bekend als een bedachtzaam, humoristisch en emotioneel live-artiest, nam Dan Krikorian, in de zomer van 2019, zijn eerste live-album op. “Alive in Costa Mesa”, dat vorige maand als digital only verscheen, werd opgenomen voor een groot publiek in Krikorian’s geboorteplaats Costa Mesa, tijdens The Orange County Fair. Lust For Life Magazine schreef onlangs nog over Alive In Costa Mesa:“Voor wie zanger nog niet kent is dit live album een mooie kennismaking, want we horen hier een Dan Krikorian op het toppunt van zijn kunnen. Een man die uitstekende liedjes schrijft en de gave heeft een publiek ook verbaal bij de les te houden.”

Terwijl hij in het voorjaar van 2019 in Nederland op tournee was en Wim’s Muziekkelder (Video) plat speelde, groeiende zijn reputatie in zijn thuisland. Krikorian is bezig zijn muzikale carrière naar een nieuw hoogtepunt te tillen. Afgelopen maanden werkte hij samen met niemand minder dan de Andrew Heringer. Heringer maakte deel uit van de succesvolle Amerikaanse band Milo Greene. Heringer werkte o.a. ook samen met Damien Rice, Joshua Radin en Jon Bryant. Deze loepzuivere samenwerking zal uiteindelijk resulteren in de release van Krikorian’s nieuwe EP, dat hoogstwaarschijnlijk in de lente van 2021 uit zal komen.

JohTheMa PROMOTIONS is dan ook bijzonder trots op het feit dat we Dan Krikorian het komende jaar mogen helpen om zijn muzikale aanwezigheid in Europa en de UK nog verder uit te breiden. Hier alvast de teaser video van zijn nieuwe single “New England” dat op 13 november aanstaande zal uitkomen.

Zoals het er nu naar uitziet komt Dan Krikorian eind mei begin juni 2021 opnieuw naar Europa. Er staan inmiddels al een aantal solo shows gepland in Nederland. Voor beschikbaarheid, condities en voorwaarden etc. kunt u direct contact opnemen met Dan Krikorian.