Meteen naar de inhoud

Livestream De Maandag van Van Meurs met Ellen Shae

Ellen Shae, bevestigd dat in Europa geloofwaardige Amerikaanse muziek wordt gemaakt

Ellen Shae is aanstaande maandag 8 februari 2021 om 20:45 uur, samen met Sophie Janna & Camiel Jansen, te zien tijdens de LIVESTREAM De Maandag van Van Meurs.

Op vrijdag 6 november 2020 bracht, de Zeeuwse singer-songwriter Ellen Shae, haar derde CD “Caged Bird”, uit. Voorafgaande aan de release verscheen er een video en nog eens twee singles op Spotify.  Out of the blue zien we nu ineens dat naast “Open Road” en de titel track nu ook het liedje “Dive In The Dark” behoorlijk word gestreamd. Tijdens een interview, dat Ellen Shae had onlangs had met NieuwePlaat NL lichte ze het liedje toe en eindige met de woorden “Muziek is eigenlijk mijn psycholoog: door er iets over te schrijven, kan ik het een plekje geven.” Verrast? Wel nee totaal niet want “Caged Bird” staat namelijk propvol met dit soort krachtige liedjes. De creatieve muzikale vondsten van Ellen Shae werden overigens niet alleen in Nederland erg goed gewaardeerd maar ook in het buitenland.

Het Italiaanse Planet Country kopte “Als je vrouwelijke singer-songwriters als Suzanne Vega of Shawn Colvin hoog hebt zitten, als je begeesterd geraakt van gracieus gepresenteerde levensverhalen, als je graag naar hartverwarmende essentiële akoestische geluiden luistert, met een schat aan nuances, dan is Ellen Shae’s nieuwe CD “Caged Bird” zeker iets voor jouw. Caged Bird heeft namelijk een enorme samenhang en levert bovengemiddelde kwaliteit. Het bevestigt maar weer eens dat zelfs hier in het oude Europa het mogelijk is om mooie en geloofwaardige Amerikaanse muziek te bedenken en uit te voeren.”. Inhoudelijk en uitgediepte muziek journalistiek noemen we dat.

In het andere Italiaans muziektijdschrift Roots Highway klonk het niet anders. “Caged Bird is een delicaat akoestische folk plaat, met een Amerikaans DNA, dankzij Ellen Shae’s uitstekende stem en Engelse accent. Een uitstekende plaat, dat weer eens laat zien hoe de Nederlandse folk-scene, in alle opzichten, steeds maar weer geloofwaardige artiesten voortbrengt.” Daar mag wij toch trots op zijn, of niet dan?

Het gerenommeerde Duitse online muziekmagazine Hooked On Music deed er nog een schepje bovenop “Het muzikale plaatje past perfect. Ellen Shea’s melancholische volwassen stemgeluid en de ingetogen liedjes die geënsceneerd worden, glijden niet ineffectief langs de luisteraar.”

In Nederland deed de schrijvende pers bepaald niet onder. Lust For Life “Ze heeft een stem die levenservaring en wijsheid uitstraalt en ook haar liedjes steken in technisch opzicht zo knap in elkaar dat ze rustig de internationale markt op kan. Dit album, kent eigenlijk nauwelijks zwakke plekken.” En OOR dan “Ellen Shae vermijdt op haar nieuwe plaat “Caged Bird” elk compositorisch cliché en blijven de melodieën van begin tot eind verrassend sterk. Ingetogen en toch euforisch, het maakt Caged Bird de unieke kampvuurplaat.”. 8WEEKLY spande de kroon en raakte dit PR mannetje in zijn hart. “Het album Caged Bird is van een internationaal niveau. Dat gevoelens vaak kloppen wordt onderstreept doordat de meeste beslissingen op gevoel genomen worden. Mijn gevoel over dit album is in ieder geval heel goed. Ellen Shae heeft pracht album gemaakt!”

Beste mensen dit is maar een kleine greep uit een reeks zeer positieve reacties die Ellen Shae’s muzikale creativiteit onderstrepen. Hoogste tijd om alvast een voorschot te nemen en haar te boeken voor een live optreden. Neem gerust contact op via haar contact formulier. Ondergetekende is trost op dit Zeeuwsmeisje en voelt zich bevoorrecht met haar gewerkt te mogen hebben.