Meteen naar de inhoud

Recensies Mickelson’s nieuwe plaat Drowning In An Inflatable Pool druppelen binnen

Niemand had kunnen vermoeden dat toen JohTheMa PROMOTIONS Mickelson’s 2018 release A Wondrous Life in de Benelux aan het promoten was, dat daarna meteen een EU tournee op stapel stond. Op 15 augustus jl. kwam de release van Mickelson  Drowning In An Inflatable Pool uit.

Drowning In An Inflatable Pool is Mickelson’s derde plaat die opnieuw is opgenomen en geproduceerd is door Scott Mickelson, in zijn eigen Bay Area-studio. De nummers zijn allemaal geboren in het Trump-tijdperk en zijn tekstueel geworteld in de stress die hij als Amerikanen daarvan ondervind. De songs omvatten niet alleen politieke maar ook sociale, ecologisch en individuele spanningen van het leven. Sinds de release van A Wondrous Life toerde Mickelson met deze nummers door het land en ontdekte dat mensen overal dezelfde zorgen deelde als hij. Hij toerde door Europa met een button op zijn gitaarband met de tekst “Not My President” dit voor het geval er enige twijfel bestond waarover hij zong.

Na een maand een overzicht van wat we zoal aan internationale reacties binnen kregen.

Mpodia (NL)

“Maar deze Amerikaan weet met zijn solo album verbluffend uit de hoek te komen. Met een stem als David Bowie weet hij ook songs te maken die de poprock periode van Bowie met wat Springsteen doet herleven.”

MusikReviews (DE)

“Drowning In An Inflatable Pool“ ist ein persönliches, ja intimes Werk. SCOTT MICKELSONS Texte sind voller Metaphern, die Melodien alles andere als eingängig. Andersrum gesagt: Der Gehalt dieses Albums wird den Wenigen vorbehalten bleiben, die sich die Mühe nehmen, in MICKELSONS Kosmos einzutauchen.”

Keys & Chords (BE)

“Mickelson gaat niets uit de weg. Zijn roots begeesterde stem en die de strakke backing zijn haast een constante in de songlist.”

MuziScene (NL)

“Heel veel commerciële potten zal Mickelson misschien niet gaan breken, maar de liefhebbers zullen dit album zeker op waarde weten te schatten. Een plaatje voor fijnproevers dus.”

Tags: